7 Mayıs 2018 Pazartesi

gizemli diyar terijian, kaos yayınları




Kuzey Avrupa kültürünün popüler bir halk inanışına göre elfler peri halkıdır.Kimi zaman iyi yürekli, şefkatli, hastalıkları iyileştiren, bitkilerin ve taşların gizli sırlarını öğreten varlıklarken, kimi zaman tehlikeli olabilirler.Katledilmedikçe veya kederden solmadıkça ölmeyen, genelde doğa ile iç içe yaşayan ve gelişimini doğa ile bir bütün olarak sağlayan, doğa aşığı varlıklardır.Büyüyle uğraşanları da vardır.

---
....
Gök gürültüsü gibi bir patlamanın ardından makinenin ön tarafını ale alev bir ateş kapladı.Alevler canavarın bedenine yayılıp tehditkar pençelerini yuttu.Çok geçmeden bütün makine ay ışığı altında bir alev topuna dönüşmüştü.



Heyecanlanan küçük Moriko kurt gibi uludu.Connor da ona katıldı, ve ardından tüm elfler başlarını aya kaldırıp ulumaya, ormana şarkılar söylemeye başladı.
---

...
Connor ayağa kalkıp Moriko'nun elini tuttu.İkisi yollarına devam ederlerken biri fısıldadı, "Ağlanacak zaman ayrı, direnecek zaman ayrı."



Vadide bir gök gürültüsü yankılanırken anne şahin keskin bir çığlık attı.Bir yıldırımla elektrik direkleri alev aldı ve birbiri ardına yere yıkılmaya başladı.

İki ufaklığa gelince, onlar hiç arkalarına bakmadan yollarına devam ettiler.



Gizemli Diyar Terijian
Ex-Worker's Collective
Kaos Yayınları

Çeviri: İnan Mayıs Aru
Çizimler: Bahiyyih

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder