22 Ekim 2011 Cumartesi

cool anılar, jean baudrillard

Mutsuzluğun kökekinde hep bir kaza vardır
Mutluluğun kökeninde hep bir rastlantı
...
Başkalık hiç kimsenin kendini gıdıklayıp da gülememesidir.
...
Öğleden sonrası olmayan günler icat etmeli; şafak vaktinden önce duran geceler, giderek artan bir ritimle birbirini izleyen mevsimler, başlamadan sonlanan yıllar ve sonsuza dek birbirinin yerini alan neşe ve bedbahtlık.
...
Tanrı insanı yaratırken, yapayalnız hayatta kalamayacağını gördü ve ona bir gölge verdi.O gün bu gündür, gölgesini şeytana satmaktan vazgeçmedi insan.

...
İnsanın kendi yakınlarına duyduğu güvensizlik; sanki onlar sizin varlığınızdan sorumlu sanal tanıklarmış gibi, sanki onlar bir türlü sonuçlanamayan bir davanın suç kanıtlarıymış gibi.
...
Katillerin akıl sağlığından bahsedilmiyor artık.Günümüzde önem kazanan, kurbanların akıl sağlığı ve kendi mutsuzluğunu kredi kartı olarak kullanabilmekteki becerisi.
...
Felsefe ölüme sürükler, sosyoloji ise intihara.
...
Nasıl ki eskiden ölüm cezasının kaldırılması için mücadele edildiyse, şimdi de yaşama cezasının kaldırılması için mücadele etmek gerekiyor.
...
Bütün dünya batılı olduğunda güneş nereden doğacak?
...
Doğu'da parfümler cesetten çıkan kötü kokuları gidermeye yarıyorlardı.-Grand Siecle'ın parfümleri ise, canlı bedenlerden yayılan iğrenç kokuları gideriyorlar.Günümüzde parfümlerin ve makyajın kullanılmasının nedeni, cesetlere sistemli olarak bakım yapılmasının nedenlerinden çok mu farklı?
...
Sekiz gün komada kaldıktan sonra uyandı ve ilk sorusu şu oldu: Kim öldü?Kim kaldı?
...
En büyük tehlike güvenliğin aşırı olduğu yerdedir.
...
Cool Anılar
Jean Baudrillard

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder